SISTE NYTT

Her får du siste nytt fra Ti på Topp Tromsø. Vi informerer om det viktigste om forholdene i traseene. På vår facebookside 'Ti på Topp i Tromsø' kommer det jevnlig oppdateringer fra våre deltakere.

21.6.21: Storkollen åpnes. Vær obs på at vannstanden kan fortsatt være stor ut juni og inn i juli så lenge snøsmelting pågår. Vurder gode sko, eller vent til ut i juli når vannet har roet seg. Husk båndtvang hund. En del rein beiter i området.
Hvis parkering er full, benytt alternativ parkering ved avkjøring fra E8, se heftet!

16.6.21: Lakstinden åpnes. Vi har avventet med å åpne denne turen til reinsdyrenes kalvingssesong (1.5-15.6) er over.

15.6.21: Mellafjellet åpnes. Stor vannføring gir midlertidig markering ved elvekryssningen.

12.6.21: Borges åpnes
Bakaromn elva er delvis åpen og fosser bra, men det er flere bra plasser å krysse vel 100 meter lenger opp. Det er enda en del isbruer. De kan se tykke ut, men er farlige å krysse. Isbruene må IKKE brukes. Om man holder litt i høyden så er det fint å gå og en kan få en flott tur innover skaret. Det går flere småstier vel 100 meter ovenfor den merkede stien.

9.6.21: Skilsmissen åpnes. Det har tint veldig mye de siste dagene og det har tørka opp ganske bra. Løypa er ganske bra nå. Det er noen våte områder (goretex sko er lurt) og i fronten av Skilsmissen er det snø, men denne snøen er myk og fin å gå på.

28.5.21: Bruna byttes ut med Buren da det viser seg at Bruna likevel ikke var robust nok til å tåle slitasjen. Buren er nå opparbeidet etter ny turstandard. Infotavle ved start og merking og klopping er utført.  

30.5.21: Ti på Topp-sesongen 2021 er i gang. I dag åpner vi følgende topper: Sydspissen, Vanntårnet, Sherpatrappa, Rundheia og Blåkollen. Vær obs på at det fortsatt er en hel del snø på de tre sistnevnte. 

 

Tilbake til hovedside