SISTE NYTT

Her får du siste nytt fra Ti på Topp Tromsø

22.11.17: Utdeling av årets krus og gavedryss
Det blir utdeling av årets Ti på Topp Krus på egen stand på Jobb og Fritid på jekta; Torsdag 23. november mellom 15:00-19:00 og Lørdag 25. november mellom 11:00-15:00. Alle som har klart kravet (7 ulike topper, eller 5 ulike topper for de som er 12 år og yngre eller 70 år og eldre) kan hente sitt velfortjente krus.
I tillegg til kruset får alle som har klart kravet en liten quiz som kan besvares og leveres inn i samme tidsrom. Ved å besvare Quizen er man med i trekningen av 11 tipp topp jakker fra kvalitetsutstyrsleverandøren Arc'teryx.
(ps. det blir ikke felles trekning på slutten av lørdagen, alle som har besvart Quizen er med i treking og vinnere blir kontaktet og publisert på facebooksiden til Ti på Topp Tromsø, Jobb og Fritid og Bedriftsidretten i Troms og Finnmark).

Har du ikke anleding til å hente kruset selv, kan du gjerne sende noen å hente det for deg.

29.9.17: Mulig å registrere turer med app i høstferien
Turkasse og merking tas ned fra og med mandag 2. oktober, men det vil fortsatt være mulig å registrere turer med app til og med søndag 8. oktober.

Da får registrerte deltakere som ønsker det mulighet til å dra på tur også i høstferien. Husk å ta med heftet med rutebeskrivelse. Det vil være til god hjelp da stien gjerne ikke er like godt opptråkket og synlig overalt. Frist for etterregistrering via nettside / innsending av registreringskort (for de som ikke benytter app eller nettside) endres til 11. oktober.

10.7.17: Rasmundtinden er klar
Sammenhengende snø fra 550-750moh. Merkingen i dette området er derfor ennå ikke optimal.  Om du ikke har det travelt kan du med fordel kan vente til slutten av juli.

7.6.17
Oppstarten av sommerturene forskyves enda en uke, til søndag 18. juni. Det ligger fotsatt godt med snø fra 250 m høyde og oppover, og med den varmeperioden vi får de nærmeste dagene vil mye smelte. Det betyr at at det blir masse slush/sørpe/vann lavere ned, traséene vil bli gjørmete og terrenget skades unødig. Varmen gir også økt fare for sørpeskred. Spesielt dette momentet med at deler av våre traséer kan bli liggende i områder hvor turgåerne risikerer å bli berørt av sørpeskred er noe vi tillegger mye vekt.

22.5.17
På grunn av mye snø i traseene har vi av sikkerhetsmessige og fremkommelighetsmessige hensyn valgt å utsette oppstarten av de lette og moderate sommerturene med 14 dager fra søndag 28. mai til søndag 11. juni.

26.2.17 - GPS-kurs
Mandag 29. mai kl. 17:00-20:30 har vi gleden av å tilby deg, som deltaker i Ti på Topp, grunnleggende kurs i Garmin GPS.
Kursledere er Pål Tengesdal og Arnulf Sørum.
Sted: Kunngjøres til de som får plass. Trolig et sted på UiT.
Vi sender ut detaljert oppmøtested til de påmeldte noen dager før kurset.
Kursavgift: kr. 100,-
Påmelding etter "først til mølla"-prinsippet: Klikk HER for å melde deg på.
Du mottar da en faktura fra Quick Systems/EQ Timing.
Tema: Kurset tar for seg grunnleggende bruk av Garmin GPS.
- Slå på GPS-enheten
- Det helt grunnlegende
- Kartets oppbygging og avstandsbedømming på kartet
- Trip Computer
- Altimeter
- Forstå hovedmenyen
- Spor - Ruter - Oppsett
- Veipunkt
- Navigering
- UTM
- og mer om det blir tid

Utstyr
• GPS (helst type Garmin)
• En fordel med installerte kart (men kart er ikke et krav).
• Ekstra batterier

Utedel: En del av kurset blir avholdt utendørs. Klær etter vær og gjerne vanntette sko, da det kan være vått i marka.

Annet: Kurset er også åpent for de som har andre GPS-enheter enn Garmin, men det vil ikke være rom for problemløsninger på disse enhetene under kurset. Det betyr at de som har andre enheter sjøl må vite hvor den betjenes, og skal stilles inn. De som evt. har modellen Garmin Monterra bes gi beskjed på forhånd, da denne krever spesiell tilrettelegging av øvingsdata.

Tilbake til hovedside