SISTE NYTT

Her får du siste nytt fra Ti på Topp Tromsø. Vi informerer om det viktigste om forholdene i traseene. På vår facebookside 'Ti på Topp i Tromsø' kommer det jevnlig oppdateringer fra våre deltakere.

Vær oppmerksom når du går inn på og ut av snøpartier da snølaget gjerne er litt svakere der, med risiko for å tråkke gjennom.

16.7: Johanfjellet åpnes - og dermed er alle toppene åpnet
Vått i løypa og noe snø enda. Ennå noen merker under snøen som ikke er kommet til syne, men det går greit å finne frem. Det går mange sauer på beite langs løypa, så vis hensyn og husk båndtvang.

10.7: Svartnestinden
Svartnestinden er nå merket og åpnet. Ifølge Toppvaktmester Johan Larsen er det fortsatt snø fra rundt 1000 moh. Det er merket en midlertidig rute (markert med blå farge på bildet under) som går på høyre side av hovedruta. Rød farge viser hovedruta. Det anbefales å følge midlertidig rute til snøen tiner og hovedruta kommer frem.

6.7: Finnheimfjellet
Turen er nå merket og åpnet. Dette er et område bestående av ulike deler. Første del på Breivikeidet består av mye skog og myr. Derfor er det svært godt merket her slik at ingen skal gå seg vill. Andre del er Breidalen. Flat og med mange små elver. Det er merket slik at vading går tørrskodd. Her vil løypa utover sommeren legges noe om når snøen er tint. Siste del er fjellet. Også her vil løypa legges noe om når snøen gradvis forsvinner. Gjør oppmerksom på å lese turbeskrivelse i appen. Oppdatert, og ikke helt lik heftet. Følg merking, da er du i gode hender. Gjelder særlig i skogen og på fjellet. Skavler mot nord må ikke gås ut på. Anbefaler gode fjellsko, varme klær, tørt skift, riktig energi, kart og kompass. Anbefaler turen i sol og ok vær.

5.7: Soria Moria fortopp
Soria Moria fortopp er nå merket og åpnet. Noe snø i midtpartiet men greit å finne frem. Anbefaler gode fjellsko.

3.7: Mellafjellet
Turen er nå merket og åpnet, men vær obs på at vi som en midlertidig ordning har plassert turmålskiltet ved utløpet av Nedrevatnet, før du krysser elva, i påvente av at det skal bli mindre vannføring i elva når den verste snøsmeltinga har gitt seg.

1.7: Soria Moria, Svartnestinden og Johanfjellet - åpning er utsatt
For Johanfjellet er det ennå mye snø fra skoggrensen og videre oppover og fra Snyfjellet til Johanfjellet er all merking under snøen. På Svartnestinden er det ennå mye snø øverst, med fare for å skli der det er bratt. På Soria Moria fortopp er det også ennå mye snø, med risiko for å skade seg om man trår gjennom i deler av traseen.

1.7: Finnheimfjellet
Forholdene er foreløpig slik at turmålet ikke åpnes på nåværende tidspunkt. Det vil komme informasjon i forkant.
Området er preget av snø i hele området. De nærmeste dagene vil snøen pga regn tine unna. Løypa merkes i henhold til forholdene.

1.7: Karltinden
Turen er merket og åpnet. Snøfritt til du har krysset elva oppe i Vargedalen. Da har du også fått retningen mot toppen. Herfra er det snø som er grei å gå til fots, til du er på ryggen (når du får Ramndalen i øst) opp mot Karltinden. Ryggen er fri for snø. 

1.7: Skilsmissen
Turen er nå merket og åpnet. Vått i traseen og snø i den siste skråningen opp til platået.

24.6: Tromsøs geografiske midtpunkt (TGM)
TGM er nå merket og åpnet. En del snø verst i bakken og snøvandring over hele flatr innover. Går fint å gå til fots.

20.6: Borgen
Borgen er nå merket og åpnet for registrering. Det er fremdeles mye snø innover i Bentsjord skaret, men den er hard og god å gå på. Elva fra Bakarovnen er ikke åpen enda. Det er tykk is- og snø bro. Det har vært sen tining så jeg tror ikke at det blir stor flom der når elva åpner. I tilfelle er det bare å gå litt lenger opp i dal sida.

17. juni: Rundheia, Trevardetoppen og Lilllekovhaugen bortimot snøfri
Disse toppene er nå mulig å gå til fots, men vent litt med joggeskoa:-)

31. mai: sesongstart Ti på Topp 2020
Vi velger å åpne sesongen selv om det fortsatt er mye snø. Søndag 31. mai åpner vi de 6 første turene; Sydspissen, Langvannet, Lakstinden, Rundheia, Trevardetoppen og Lillekovhaugen. De tre siste vil være ski- og trugeturer inntil videre.

Toppvaktmestrene for de øvrige toppene følger nøye med på snøsmeltingen, så vi kan åpne de øvrige toppene så snart forholdene ligger til rette for det.

Tilbake til hovedside